Een blauwe hemel 's ochtends verraad dat onze laatste dag er eentje wordt om in te kaderen. 
Jeroen, een vriend van Jetske, moest vandaag ook naar Amsterdam en stelde voor met ons mee te fietsen. Dat leek ons wel wat: aangenaam gezelschap erbij, en op deze manier konden we voor onze laatste dag met z'n drieën skaten en samen in stijl de eindmeet halen. Hij bleek ook nog eens handiger dan onze gps, en werd na verloop van tijd dan ook omgedoopt van fietsman, stopman, muilezel en fotoman, tot Allesman!
Al vanaf de eerste meters verliep het op wieltjes: goede ondergrond en de rivier naast ons, die na verloop van tijd over ging in een meer dat druk bevaren werd door zeilbootjes. 
Het was heerlijk skaten zo met de zon op onze snoet. We zetten er wat vaart achter, we hadden het einddoel geroken :)
Allesman leidde ons via het Amsterdamse bos. De weg was er niet ideaal, maar er was veel leuks te doen tussen de Amsterdamse bomen. De sfeer die er hing was dan ook opperbest, en dit ging goed samen met onze stemming. We lieten de putten en bulten dus niet aan onze hartjes komen.
We hielden even halt om vol verwondering naar een oudentieke roeiwedstrijd (inclusief trommelman en stuurman) te kijken om even later de letterlijke laatste rechte lijn richting Museumplein in te zetten. 
We skaten Amsterdam binnen en werden wat onwennig en stil. We waren onder de indruk. ('What the f****, we skaten effectief door Amsterdam!')
We hadden zo intens naar dit moment toegeleefd, dat we ons nu niet echt een houding wisten te geven. Na dit is het echt afgelopen.. Stukje bij beetje werd er meer van het Museumplein zichtbaar. We slalomden tussen de haastige fietsers en scooters door richting de grote letters 'I AMsterdam'. Eens toegekomen gingen we als volwaardige toeristen poseren voor de foto en gaven we elkaar we drie keer een dikke knuffel, we hadden het gehaald!!!!

We blijven nog een nachtje om morgen nog wat van deze stad te kunnen genieten :)

Dankjulliewel voor het volgen van onze blog en de vele steun!

Dikke Knuffel, van de moe maar voldane Skating for Ghana meiden!
x

Birgit, Maja en Sanne



Leave a Reply.