's Ochtends stond ons bij Astrid en Carry een uitgebreid ontbijt te wachten. We konden ons buikje rond eten om met een goed gevulde  maag op pad te gaan. Carry zette ons een eindje op weg door mee te fietsen langs een prachtig stuk natuur. Dit was maar een voorbode voor wat we vandaag nog te zien zouden krijgen.
Echter wanneer Carry's uitleg stopte, ging ons parcours wat de mist in.. Verschillende mensen wezen ons verschillende wegen, en de fiets-gps kent blijkbaar enkel de fietspaden die langs de baan lopen (en dit zijn niet direct degene waar wij naar op zoek zijn). We sukkelden wat verder langs natuurrijke wegen, waarvan we er verschillende 2 keer gezien hebben: elke richting een keertje..
Uiteindelijk raakten we toch tot in Delft, een mooie studentenstad met heerlijke kasseiwegen. Allemaal heel gezellig, maar wij op onze skates konden ze minder appreciëren:)
Zoals Astrid had aangeraden dronken we een tasje koffie (of thee) bij de markt. We haalden ineens ook onze boterhammetjes boven voor het middagmaal, tot er ineens een jongeman vragend naar ons toe kwam, waar we Zweef Inn van kenden (had hij gelezen op de achterkant van onze pulls). Toen we ons omdraaiden bleek het een bekende van Birgit te zijn, met wie ze nog had samengewerkt daar in het paviljoen.

Na Delft wezen onze gps-pijltjes richting Leiden. Jammer genoeg verliep ook deze tocht niet zonder moeilijkheden. Richtingaanwijzers op de baan en op de gsp waren het niet eens met elkaar. Ook de mensen aan wie we raad vroegen wezen ons telkens een andere weg uit.
Tot we, zo bleek achteraf, de studentendecaan van de universiteit van Den Haag om raad vroegen. Hij wees ons een weggetje aan dat langs een vliet liep en ons in één trek tot onze bestemming zou leiden. Dat leek ons nog eens een strak plan! Dus met de 'mental picture' van zijn plannetje op zak skaten we richting één van de mooiste stukjes natuur die we tot nu toe tegen gekomen zijn! Weilanden, vlietjes, een meer, gladde asfalt, en wind in de rug; veel meer hadden we niet nodig om instant goed gezind te worden :)
Na een laatste keer flink verkeerd skaten, vonden we uiteindelijk het juiste pad en kwamen we aan bij Jaap en Floor (en Sara) in Leiden. We werden ontvangen met een typisch Hollandse maaltijd: andijviestamp (op z'n Jaaps, een echte aanrader zo bleek!) Achteraf werden we nog mee uitgenodigd op een afscheidsfeestje van hun vriend Koen. Zo leerden we 'Leiden by night' ook eens kennen :)
Nu zitten we hier, met z'n drieën bij hen thuis in de zetel, en is het tijd om in onze bedjes te kruipen.
Morgen wordt een rustige dag, maar we vermoedden nu al dat deze alweer te kort gaat zijn voor alle plannetjes die we vandaag al hebben zitten smeden :)

Slaapwel!

Knuffel

Bir,  Sanne en Maja
Ronald Brijer
9/22/2011 03:14:04 pm

Een berichtje van de studenten decaan van De Haagse hogeschool: fijn dat jullie het gered hebben tot Leiden.
Een geweldig initiatief, en een superprestatie.
Ik ga jullie steunen met een bedragje en hoop dat jullie je doel kunnen bereiken.
met vriendelijke groet
Ronal Brijer.

Reply
1/14/2012 08:16:54 am

Gaat dit initiatief volgend jaar ook opgezet worden? Lijkt me leuk om aan deel te nemen?

Reply
Birgit - Skating for Ghana
1/14/2012 07:06:48 pm

Dit initiatief is met name opgezet omdat wij dit jaar zelf 3 maanden naar Ghana gaan (vanaf 7 februari 2012). Daar willen wij dan lokale projecten steunen.
Tot nu toe staat er nog geen 2e editie van ons skate avontuur op het programma, maar wie weet bevalt het zo goed in Ghana, dat we misschien in de toekomst toch nog eens zoiets willen organiseren!

Reply



Leave a Reply.