Dag 3 was zoals gevreesd zowel mentaal als fysiek een zware dag. Sanne had pijnlijke voeten (bleinen!) en de vermoeidheid woog op ons gestel en ons gemoed. Maar er was geen ontkomen aan, dus vertrokken we vanuit Stayokay Hostel voor een tocht van ongeveer 40km.
Veel natuur zat er deze dag niet in, het was vooral industrie dat we passeerden.
Fietspaden verdwenen als sneeuw voor de zon en de gps vond langs een snelweg skaten wel kunnen. Wij echter niet, dus trokken we onze plan. We skeelerden over de kasseien van industrieel terrein, tussen de camions, om uiteindelijk via een zandpaadje bij een speeltuintje uit te komen. Pauzetijd! Het kind in ons kwam meteen weer even boven en de speeltuigen werden naar hartenlust uitgetest ;) Na dit intermezzo trokken we verder richting Rotterdam.
Hier hadden we dan even een mooi uitzichtmomentje: de prachtige skyline. We zagen de stad opdoemen naarmate we hoger kwamen op een brug aan de rand van de stad. Deze brug katapulteerde ons met stijl (fietser vooraan, 2 skaters erachter hangend) de stad in. Al snel kwam de Erasmusbrug in zicht, een mooi staaltje architectuur. Jammer genoeg ging dit gepaard met een opkomende miezer.
Rotterdam door skaten was geen lachertje: veel stoplichten, veel fietsers, veel auto's, chaos! Remskills werden duchtig geoefend. De laatste 10km duurden langer dan normaal, maar uiteindelijk raakten we toch tot aan het Delta Hotel. Hier werden we opgewacht door papa en mama Birgit, en Astrid, de vrouw die ons onderdak bezorgde die dag.
We werden warm verwelkomd in een appartement met prachtig uitzicht over het water. Na een verkwikkende douche mochten we onze voetjes onder tafel schuiven voor een maal dat onze maagjes wel drie keer kon vullen.
Onze oogjes vielen toe, moe maar voldaan kropen we in onze heerlijk opgemaakte bedjes. Snel slapen nu, de volgende ochtend ging er alweer snel aankomen!

Knuffel,
Birgit, Maja en Sanne
jan vr
9/22/2011 08:21:33 am

nog even volhouden!!!
A-dam nadert.

Reply



Leave a Reply.