Na een heerlijke nacht en een koninklijk ontbijt, zijn we ook deze ochtend weer later vertrokken dan gepland :)

We trokken de skates weer aan, namen afscheid van Hanneke en Paul, en zetten koers richting Terheijden.
De spierpijn waar we voor vreesden bleef achterwege, maar we voelden toch aan onze beentjes dat we er al een zware dag op hadden zitten.
Het eerste deel van onze tocht liep weer vooral langs de baan, waar mooie bezienswaardigheden wat op zich lieten wachten. Gelukkig werden we wel aangemoedigd door een kudde sympathieke lama's :) We skeelerden verder, vertrouwend op de wegwijzers die we tegen kwamen, want als we de gps volgden, hadden we een tocht van om en bij de 150km voor de boeg, en daar stonden we nu toch niet bepaald voor te springen :) Het ging goed vooruit, met een duwtje in de rug van Mr. Wind die besloot vandaag voor het grootste deel van de tijd in de goede richting te blazen. Gelukkig maar, want na een stuk rechte baan met de wind van voren voelden we onze energievoorraad al snel slinken.
Even paniek wanneer we de Moerdijkbrug (grote burg over de rivier Hollandsch Diep) naderden. De A16 liep hierover, maar konden we er wel over skaten? Met enthousiast armgezwaai lieten we een boer met zijn gigantische dorsmachine stoppen om hem om raad te vragen. Jammer genoeg had hij slecht nieuws voor ons: "geen fietspad op de brug".
In snel tempo begonnen we plannen te smeden: 
Liften? Nee, dat gaat niet met de fiets. 
Op de pechstrook? Toch maar te gevaarlijk. 
Achter een trein hangen? Geen excuses voor gevonden, maar toch maar niet gedaan :)
Uiteindelijk besloten we zelf maar eens een kijkje te gaan nemen, wie weet waren zowel de gps als de boer  mis (en zijn wij een beetje koppig?) We skaten op goed geluk en orientatie verder, om een paar km verder een fietspad te vinden dat toch mee over de brug liep. Pak van ons hart (en onze voetjes). 
Dit gaf een absurd beeld: links dikke camions (vrachtwagens) en voorbij zoevende auto's, rechts verschillende meters lager een drukbevaren rivier en daartussen wij, twee grietjes op skates en eentje met een zwaar geladen fiets erachter.
Na de brug dan eindelijk het langverwachte natuurgebied: De Biesbosch. Even pauze en een powernapje voor we weer verder gingen. De natuur was prachtig, door weilanden, over dijkjes en door de "boerenlucht".
Het skaten door Dordrecht zelf heeft onze paalstopskills verbeterd, de ene stop nog eleganter dan de ander (hangend om de palen).
Nog even snel wat boodschapjes doen voor een relax avondje in het hostel. Voor de winkel werden we door Sanne's subtiliteit aangesproken door een jongeman, die ons spontaan een bijdrage gaf voor avondeten en ons project! Daar waren we toch wel even stil van!
Momenteel verblijven we in het hostel Stayokay, die ons een overnachting en ontbijt hebben aangeboden!
En terwijl we dit typen, zit er een zatte fransman in onze nek te hijgen ;)


Tot morgen, voor een volgend avontuur!

Dikke knuffels,

Sanne, Maja en Birgit


Aantal blaren: Sanne = 2, Maja = 0, Birgit = 0
Aantal "elegante" stops: Sanne = 0 (stopt altijd echt elegant!), Maja = 0 (alles onder controle), Birgit = 1000
Aantal kapotte spieren (spierpijn): Sanne = 1000, Maja = 0 (is een beest!), Birgit = 2
Aantal wespensteken: Sanne = 0, Maja = 0, Birgit = 1
Aantal genante momenten: MASSA'S!!!
jan vr
9/20/2011 07:24:09 am

En op tijd die blaren (laten)verzorgen, zit dat ook in het pakket... :)

Reply
Leo
9/21/2011 02:25:45 am

Hoi meiden, vond het leuk om jullie te ontmoeten. Prachtig zulke mensen die compassie hebben met andere. Het raakt me jullie zo bezig te zien. Ga zo door, jullie gaan het redden.

Jongeman uit Dordrecht

Reply



Leave a Reply.