De eerste dag!
's Ochtends nog met slaap in de oogjes denken we: "Waar zijn we aan begonnen?" Maar al snel komt het enthousiasme terug, vooral wanneer we het heerlijke ontbijt van Sannes mama zien staan!
Na de nodige voorbereidingen horen we ineens wat geroezemoes buiten... Bezoek? Zeker bezoek! Een volledige delegatie vrienden is afgezakt vanuit Blaasveld, Gent en omstreken. Maja werd er zelfs een beetje emotioneel van! ;-)
Na wat dralen en twijfelen dringt het tot ons door dat het nu echt tijd is om te vertrekken. Een beetje onhandig zetten we de eerste skatestappen en durft fietser nummer 1 (Maja) niet achterom te kijken om te zwaaien. Zo'n volgeladen fiets is ook niet makkelijk te besturen!
Vertrokken, nu is er geen weg terug!
Onze eerste uitdagingen stonden ons gelijk te wachten: twee stevige bruggen bij Zoersel, over de autostrade.
Daarna op naar Hoogstraten, langs veel nieuwsgierige blikken waarop wij met een vrolijke "Hallo!"antwoordden. Daar hadden ze niet van terug, de pottekijkers! ;-)
De route ging veel langs drukkere banen, waar we zo snel mogelijk verandering in hebben gebracht. Daar kwam de fietsknooppunten kaart goed van pas: mooie routes door de natuur en langs de Mark. Intussen had Birgit het stuur van het wankele vehikel overgenomen, waar ze erg blij mee was toen ze Sanne en Maja zag stuntelen over de gladde wegen, takjes, blaadjes en hobbels!
Vanaf de Nederlandse grens lagen de wegen en de natuur er prachtig bij. Klein nadeeltje: veeroosters! Ideaal om vee op afstand te houden, helaas ook effectief tegen skaters! De nodige remskills (paalstop, fietsstop, Majastop, brandnetelstop, ...) werden dan ook duchtig getraind, de ene bleek al efficiënter dan de andere...
De kilometerpaaltjes langs de weg telden af richting Breda. Eenmaal daar aangekomen werden we door Hanneke en Paul Kautz heerlijk ontvangen met hapjes, drankjes, sauna (!!!) en een warme maaltijd om duimen en vingers bij af te likken!
Met lichtjes stijve spieren kruipen we nu in een warm bedje om morgen onze tocht verder te zetten naar Dordrecht!
Hopelijk lukt het ons morgen weer om een verslagje te schrijven voor jullie.

Slaap lekker, dikke knuffel,

Birgit, Maja en Sanne :-)
Jasper J.
9/19/2011 07:02:08 am

Goedzo! keep on skating for Ghana!

Reply
jan vr
9/19/2011 06:29:58 pm

geniet er verder van en hopelijk verloopt, na de eerste dag, de skatetechniek en reis op wieltjes.

Reply
9/25/2012 07:27:13 pm

nice post

Reply



Leave a Reply.